StoryEditorOCM
Životmali borac

Dječaka(4) isključili s aparata, već su digli ruke od njega: ono što se kasnije dogodilo sve je šokiralo

Piše JL
25. rujna 2024. - 22:57

Četverogodišnji dječak iz Velike Britanije rođen je s ozbiljnim oštećenjima mozga i nekoliko je posljednjih mjeseci, nakon čak dva srčana zastoja, proveo u bolnici priključen na aparate. Međutim, kad je sud dozvolio da se dječaka skine s aparata, on se čudesno oporavio i iznenadivši time sve liječnike, piše Sky News.

Dječak, poznat samo po inicijalima N.R., nalazi se u bolnici King‘s College u Londonu. S obzirom na njegovo teško zdravstveni stanje, bio je podvrgnut umjetnoj ventilaciji. Bolnica je nakon nekog vremena podnijela sudu zahtjev da se dijete skine s ventilatora, no kad je sudac Nigel Poole udovolji njihovom zahtjevu, mališan je, po riječima liječnika, ne samo preživio nego čak počeo i napredovati, piše Jutarnji.

Diše samostalno

Dječak sada samostalno diše: ‘Očekivanja da dječak neće moći samostalno disati i da u svojem domu neće moći dobiti adekvatnu njegu, nisu se ostvarila‘, objavili su liječnici.

Sud je u siječnju presudio da se dječaka skine s aparata jer, kako je rečeno, nije bilo nikakvih dokaza da bi mogao samostalno živjeti. No, dječak se u međuvremenu toliko opravio da ga roditelji mogu voditi u kratke šetnje parkom: ‘Uživa u osjećaju sunca na svojem licu i vjetra u kosi. Živi sa svojim roditeljima u udobnosti svojeg doma‘, kazao je sudac u rujnu.

Dodao je kako je primio nove fotografije dječaka te je ‘oduševljen jer dječak dobro napreduje okružen ljubavlju svojih roditelja‘. Dječakova majka je rekla Visokom sudu da je želja njezinog sina za životom vrlo čvrsta te da dijete ima ‘dobar život‘.

‘N.R. je preživio kada su liječnici i medicinske sestre koji su se mjesecima brinuli o njemu mislili da neće... Zaslužio je novi početak‘, kazala je njegova majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 22:59