StoryEditorOCM
ŽivotNikola Mužinić

Bio je igrač, trener i estradni menadžer, a nama je otvorio dušu: ‘Najgore sam prošao s Magazinom, Mišo me razočarao...‘

30. srpnja 2023. - 21:46
‘U mojoj kući je bila cijela estrada bivše zemlje, a i svi nogometaši Hajduka i svi su se osjećali kao kod svoje kuće0, priča nam Nikola Mužinić Džinks Paun Paunović/Cropix

Kada “preorete” sve nogometne terene po Hrvatskoj i zavirite dublje u odnose ljudi koji vode te hrvatske klubove, teško ćete naići na nekoga kao što je 73-godišnji Nikola Mužinić zvani Džinks, predsjednik dalmatinskog petoligaša Poljičanina iz Srinjina.

Džinks je od 1972. do 1990. godine bio i estradni menadžer koji je organizirao tri tisuće koncerata, prešavši u svojim automobilima oko tri milijuna kilometara, a sve je koncerte organizirao iz pošte u obližnjim Tugarima koja mu je bila i ured i dnevni boravak.

On je u Poljičaninu bio i igrač i trener, tri puta je bio predsjednik a ovaj treći mandat mu traje već petnaest godina. Koliko Poljičanina voli najbolje nam govori njegova supruga Vera, koju svi zovu Vjera:

- On je i kuću spreman staviti pod hipoteku za Polj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:20