StoryEditorOCM
Životvrag nosi posao

Anna Wintour traži asistenta, plaća je velika, ali i zahtjevi: obavljanje više zadataka u brzom okruženju...

Piše mozaik sd
24. lipnja 2023. - 14:57

Anna Wintour, glavna urednica magazina Vogue, dobro je poznata u svijetu mode i novinarstva, ali i šire, najviše prema filmu, s Meryl Streep i Anne Hathaway, "Vrag nosi Pradu".

Film je nastao prema istoimenoj knjizi Lauren Weisberger, koja je radila kao asistentica Anne Wintour i opisala što je doživjela s njom, od prevelikih zahtjeva, preko gledanja svisoka do ignoriranja i obezvređivanja.

I ta i takva Anne Wintour sada traži novoga asistenta ili asistenticu.

"Ovo je ključna uloga u podršci globalnom direktoru za sadržaj i izvršnom pomoćniku globalnog CCO-a. Ova osoba će pomoći u administraciji i koordinaciji sastanaka, evenata, posebnih projekata i ukupnog protoka komunikacije i informacija kroz ured globalnog CCO-a. Uspješan kandidat trebao bi biti izuzetno organiziran, učinkovit, orijentiran na rokove i sposoban obavljati više zadataka i odrediti prioritete u brzom, digitalnom medijskom okruženju. Ovo je sjajna prilika za ambicioznog profesionalca vještog poslovanja koji osjeća strast prema kulturi, modi, digitalnim medijima i sadržaju", piše u oglasu nakladnika Voguea, izdavačke kuće Conde Nast.

image

Vogue je modni brand koji mnogi ne bi odbili

Afp

Bez obzira na razne stresne situacije koje su u javnost tijekom godina iznijeli brojni asistenti glavne urednice magazina Vogue, svi koje zanima moda, naravno, žele postati njeni asistenti.

Taj posao sa sobom donosi poznanstvo s kraljicom modnog svijeta i brojnim modnim dizajnerima, kao i prikupljanje iskustva i veza koje su od iznimne važnosti za karijeru bilo koje osobe koja se želi probiti u svijetu mode, PR-a ili novinarstva.

Uz to, plaća zaista nije za odbaciti. Američki mediji izvještavaju da se plaća za ovu poziciju, zbog koje će novi asistent Anne Wintour morati preseliti u New York, kreće od 60.000 do 80.000 dolara godišnje, što je više od trenutne prosječne plaće u Velikoj Jabuci, piše Dina Plevnik za Hellomagazin.

Posao ima svojih prednosti, kao i mana, a naći će se i onih koji se u poslu drže poslovice: Što nas ne ubije, to nas ojača.

image

Anne Hathaway kao tajnica u filmu ‘Vrag nosi Pradu‘, koja obavlja i šefičine privatne poslove
 

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 17:15