StoryEditorOCM
ZdravljeSVE ZA ZDRAVLJE

Znate li koje namirnice najučinkovitije sprečavaju upale u tijelu, a mnogi od nas ih prerijetko jedu?

Piše Suzana Ciboci/Živim
15. studenog 2023. - 18:12

Masne naslage oko trbuha, umor, povišen šećer, iritacija očiju, dermatitis i akne neki su od vidljivih znakova da negdje tinja upala. Neke namirnice potiču upalu, a među njima su šećer, pšenica, crveno meso i visokoprerađena hrana, stoga ih treba konzumirati samo umjereno. Umjesto njih radije odaberite povrće, voće te određeno bilje i začine koji pomažu u smanjenju upale u tijelu, piše Živim.

Evo osam skupina namirnica koje najbolje djeluju.

Zeleno lisnato povrće

Bilo da se radi o špinatu, blitvi ili kelju, s vitaminima, mineralima i antioksidansima, zeleno povrće najsnažnija je protuupalna namirnica.

Bobičasto voće

Jagode su prava superhrana, borovnice također. Svojim antioksidansima premoćno se bore protiv upale. Općenito, što je voće int...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 01:07