StoryEditorOCM
ZdravljeUČIMO

Znate li koja je vrsta kruha najbolja ako imate problema sa šećerom u krvi?

Piše MOZAIK SD
23. prosinca 2022. - 08:49

KOJA VRSTA KRUHA NAJMANJE UTJEČE NA PORAST RAZINE ŠEĆERA U KRVI?

Odgovor: Raženi kruh od cjelovitog zrnja. Razina šećera u krvi raste nakon što ste pojeli hranu koja sadrži ugljikohidrate. Tu se ubraja i kruh. Ako ste zabrinuti zbog šećera u krvi, raženi kruh od cjelovitog zrnja najbolji je izbor, piše Živim.

Držat će vas sitima dulje nego druge vrste kruha, a uz to uzrokuje najmanje i najsuptilnije promjene u razini šećera. To je važno za oboljele od dijabetesa. Općenito, birajte kruh gušće i grublje strukture s puno komadića zrnja kako biste izbjegli nagle skokove šećera u krvi.

JE LI “OBOGAĆENI” KRUH ZDRAVIJI OD CJELOVITOG?

Odgovor: NIJE. Izraz “obogaćen” odnosi se uglavnom na bijeli kruh ili na druge krušne proizvode od rafinira...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 13:55