StoryEditorOCM
Zdravljesmanjena sposobnost učenja

Učinci prehrane bogate pekarskim proizvodima: dvostruko veća vjerojatnost razvoja kognitivnih oštećenja, povećanje razine upala u tijelu, i to nije sve

Piše SD
6. travnja 2021. - 09:53

Nekima su i obroci s prilozima poput krumpira, riže, pa čak i tjestenine, nezamislivi bez kruha, a ako na upozorenja o pretjeranom unosu kalorija odmahujete rukom, možda vas iznenađujući učinci prehrane bogate pekarskim proizvodima ponukaju da bolje razmislite - piše tportal.

Rafinirani ugljikohidrati dovode do niže razine upalnih stanja, što može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, uključujući smanjenu kognitivnu funkciju. Učinci prehrane bogate kruhom mogu potrajati duže nego što biste očekivali.

Prema istraživanju iz 2012. godine, objavljenom u časopisu Journal of Alzheimer's Disease, od 1230 osoba u dobi od 70 do 89 godina, oni koji su jeli najviše hrane bogate ugljikohidratima poput kruha imali su dvostruko veću vjerojatnost razvoja kognitivnih oštećenja u odnosu n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 19:14