StoryEditorOCM
Zdravljeprava pacijenata (1)

Treba vam pregled specijalista, morate na UZV ili druge pretrage? Evo kada ćete doći na red. A što ako vam se žuri?

Piše Marija Čović
12. travnja 2024. - 12:09

Prije petnaestak dana obiteljska liječnica je svog pacijenta, 88-godišnjeg umirovljenika, naručila na kontrolni pregled na oftalmologiji KBC-a Split, treba mu provjera dioptrije, glavobolje su pokazatelj da bi nešto trebalo promijeniti kako bi mogao, dok još poživi, uživati u gledanju televizora i čitanju novina.

Termin pregleda je 24. prosinca ove godine, Badnjak, rano ujutro, dakle za devet mjeseci od trenutka narudžbe. Tih blagdanskih dana rodit će se sva djeca koju su roditelji začeli kad je obiteljska liječnica svom pacijentu uspjela naručiti pregled. Zlo ne čulo, pitanje je hoće li on, uz druge zdravstvene probleme koje ima, uopće doživjeti taj pregled, da ne govorimo o tome koliko će mu sve lošiji vid dodatno utjecati na kvalitetu života u tim poznim godinama.

Njegova supruga, koju je prije nekoliko godina pijani vozač automobilom oborio na pješačkom prijelazu, pa je zbog zadobivenih prijeloma podvrgnuta operaciji i od tada se kreće uz pomoć štaka, ipak će puno kraće čekati RTG snimanja kako bi se provjerilo trenutačno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:06