Štetnost šećera više nije potrebno naglašavati. No, potrebno je upozoriti na štetno i kancerogeno djelovanje umjetnih zaslađivača poput aspartama i mnogih drugih koji se koriste u prehrambenoj industriji. Činjenica da su različiti kemijski aditivi i sintetička sladila dopušteni za upotrebu, nažalost, ne znači da su oni sigurni za konzumaciju. Bolonjski centar za istraživanje raka Cesare Maltoni još je 2005. otkrio da je aspartam ”multipotencijalna kancerogena komponenta čiji kancerogeni efekti su dokazani već na dnevnom unosu od 20 mg po kilogramu tjelesne težine, što je puno manje od prihvaćenog dnevnog unosa (Europa 40 mg/kg tt, SAD 50 mg/kg tt).”
Ipak, sve što je slatko ne mora nužno biti i nezdravo. U prirodi ima slatkih okusa, pa ih samo trebamo prepoznati i...
StoryEditorOCM
ZdravljeSpas za sladokusce
Svjesni ste da šećer i slatkiši ubijaju, ali i dalje želite jesti slatko? Rješenje je - stevija
15. studenog 2016. - 18:17
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?