Kada je stevija prvi put stigla na zapadno tržište prije petnaestak godina, mnogi su bili oduševljeni zdravstvenim potencijalom te nove zamjene za šećer. Konačno smo dobili “prirodnu” zamjenu za šećer s nula kalorija koja je, uz to, višestruko slađa od šećera. Njezin je adut bilo to što može pomoći u mršavljenju bez žrtvovanja okusa jela i što pomaže u boljoj kontroli dijabetesa. Nešto od toga se i ostvarilo. Stevija je i danas popularna, dijelom zbog porasta broja oboljelih od dijabetesa, a dijelom i zbog pomame za prirodnom hranom na biljnoj osnovi. Prodaja proizvoda koji sadrže steviju porasla je za 16 posto od 2017. do 2018., pokazuju neka istraživanje, dok se upotreba drugih umjetnih zaslađivača smanjila, piše Živim.
StoryEditorOCM
ZdravljeČITATI MALA SLOVA
Popularnost stevije raste čak i kada drugi zaslađivači padaju u nemilost, ali treba se zapitati odakle je došla ova zamjena za šećer
6. studenog 2021. - 12:35
Stevija ne podiže šećer u krvi pa je dobra i sigurna alternativa šećeru za oboljele od dijabetesaMohssen Assanimoghaddam/AFP
Što...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?