StoryEditor
ZdravljeDUGI OPORAVAK

Muškarac iz Srbije opisao strašno iskustvo nakon uboda komarca: Prvo mi se pojavila gnojna ranica. Onda mi je skočila temperatura, stanje mi se pogoršalo...

Piše MOZAIK SD
5. srpnja 2022. - 12:00

Pokušao sam dignuti balon sa pet litara vode, nisam ga mogao prinijeti ustima... Trajalo je najmanje 20 dana, dok sam se postupno vratio u normalu.

Ovim riječima Zoran Andrejić iz beogradskog naselja Krnjača počinje priču o svojoj borbi s groznicom Zapadnog Nila s kojom se borio prije tri godine.

- Krajem rujna, pred kraj sezone komaraca, ubo me komarac ispod nosa. S obzirom da živim u Krnjači, nije to bio ni prvi ni zadnji put. Sutradan mi se na obrazu pojavila gnojna ranica, slična opekotini. U ordinaciji u Kotežu su mi dali neku kremu za ublažavanje upale - ispričao je Zoran za Telegraf.

Uopće nije pomislio da razlog 'leži' u komarcu. Sljedeće noći je dobio proljev.

- Trajao je dva dana. Stanje mi se pogoršalo. Temperatura mi nije bila visoka, 37. Opet sam se javio liječniku koji je ranu na licu povezao s komarcem i s neraspoloženjem. Analizom krvi ustanovili su da imam virus Zapadnog Nila – priča Zoran za portal.

Budući da je Klinika za infektivne i tropske bolesti bila puna, savjetovali su mu da se liječi kod kuće.

- Moja terapija je bila bazirana na vitaminima i elektrolitima. Imao sam gnojni osip po cijelom tijelu, najviše na leđima. Bolio me svaki mišić, osjećao sam jaku slabost. Prema savjetu liječnika, trebao sam piti puno tekućine - sjeća se Zoran.

Koliko je bilo teško uspoređuje s činjenicom da on, čovjek od snage, nije mogao podići balon s pet litara vode.

- Pokušao sam podići balon s pet litara vode, nisam ga mogao prinijeti ustima. Inače, bez problema mogu podići puno veći teret. Trajalo je to najmanje 20 dana i postupno sam se vratio u normalu - kaže Andrejić.

Zoran je od tada alergičan na ubode insekata. Ne boji se komaraca, ali sada mu svi prozori imaju komarice, objavio je Telegraf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 15:28