StoryEditorOCM
Zdravljenekoliko znakova

Kako prepoznati psihopata? Dovoljno je pet minuta, psihijatri se kunu u ove trikove

Piše MOZAIK SD
2. svibnja 2024. - 22:56

Nitko ne želi biti okružen psihopatima, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazine, postoji nekoliko znakova koje možete primijetiti u roku od 5 minuta, prenosi krstarica.com.

Psihopati vole razgovarati o određenim temama

Psihopati se često fokusiraju na razgovore o hrani, seksu i novcu, a manje spominju obitelj, religiju i duhovnost. Ako primijetite da netko često ističe svoje fizičke užitke ili materijalno bogatstvo, možda je vrijeme da budete oprezni.

Psihopati imaju planove, ali im često nedostaje akcije

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao središnju figuru. Iako navode svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju za njihovo postizanje. To je suprotno od uspješnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake prema cilju.

Psihopati ne oponašaju neverbalne izraze drugih

Empatične osobe često oponašaju neverbalne signale sugovornika, ali psihopati ne. Egocentrični su i ne reagiraju na tuđe signale.

Psihopati su usmjereni na nagrade pod svaku cijenu

Mozak psihopata reagira na nagrade s puno više dopamina nego mozak prosječne osobe, što ih čini posebno motiviranima da traže nagrade.

Psihopati vole raditi za loše šefove

Zbog nedostatka empatije, psihopati mogu napredovati pod zahtjevnim i arogantnim šefovima jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:58