StoryEditorOCM
Zdravljemršavljenje

Do vitke linije vas neće dovesti kojekakvi skupi napitci, ali hoće ovih pet namirnica; prva je pravo otkriće

Piše mozaik sd
16. svibnja 2024. - 08:00

Još je malo ostalo do ljeta, puno se krećete, a salo s trbuha i dalje ne nestaje? Za mršavljenje možete uzimati zdrave “poboljšivače” koji imaju i vrlo aromatičan okus. Sagorijevanje masti je tema koja se svake godine pokreće u zadnji tren. Mnogi pokušavaju prije ljeta skinuti koji kilogram kako bi se osjećali bolje i izgledali bolje.

Kako ubrzati metabolizam?

Ključ mršavljenja je metabolizam. Kako biste ga ubrzali, stručnjaci preporučuju poboljšanje sna, izbjegavanje alkohola, stresa i visokoprerađene hrane. Važna je i tjelesna aktivnost promjenjivog intenziteta. Ipak, najvažnija stvar u regulaciji metabolizma je pravilna prehrana. Trebao bi biti bogat složenim ugljikohidratima, proteinima i nezasićenim mastima. Preporuča se da u prehranu dodate nešto što će dodatno ubrzati vaš metabolizam i posljedično sagorijevati masnoće. Ovo su začini koji vam mogu pomoći:

Kurkuma za mršavljenje

To je grijući začin koji može povisiti tjelesnu temperaturu i pritom pospješiti metabolizam. Kurkuma također ima svojstva koja pomažu u regulaciji razine šećera u krvi. Možete ga dodati direktno jelima, a možete ga koristiti i kao dodatak čaju ili mlijeku, piše Mondo

Cimet za mršavljenje

Cimet sadrži protuupalne i antioksidativne sastojke. Ne samo da podupire metabolizam, već i učinkovito smanjuje apetit, što značajno utječe na održavanje uhranjenosti i kalorijskog deficita potrebnog za mršavljenje.

image
/Shutterstock

Češnjak za mršavljenje

Iako ima potpuno drugačiji okus od cimeta, svojstva oba začina vrlo su slična. Dodavanje češnjaka u jelo produžit će osjećaj sitosti.

Crni papar za mršavljenje

Jedan od osnovnih začina odgovoran je za naš metabolizam.

Đumbir za mršavljenje

Zahvaljujući citrusnoj aromi savršen je dodatak mnogim jelima. Može se koristiti ne samo za vrijeme prehlade, već i kada želite izgubiti koji kilogram. Također sprječava skokove šećera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 11:03