StoryEditorOCM
Zdravljeza užitak

Ako želite da vaša partnerica doživi orgazam, iskušajte ove tri seks poze; Stimuliraju famoznu G točku kod žena

Piše MOZAIK SD
30. ožujka 2024. - 15:37

Orgazmi nisu samo izvor senzualnog zadovoljstva, već imaju i brojne zdravstvene koristi, uključujući smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja. Međutim, za mnoge žene, postizanje vaginalnog orgazma, posebno kroz penetraciju, može biti izazovno.

Ovdje dolazi u igru G točka - tajanstveni izvor užitka koji mnogi povezuju s dubokim vaginalnim orgazmima.

Studija iz 2017. godine pokazala je da samo oko 18 posto žena redovito postiže orgazam samo penetracijom, što upućuje na to da mnoge žene nisu doživjele vrhunac tijekom vaginalne penetracije. No, to ne znači da je to nemoguće. G točka, iako je često shvaćena kao zasebna anatomija, zapravo je dio mreže klitorisa. Stimulacija G točke može rezultirati nezaboravnim orgazmima, ali pronalaženje ove točke može biti izazovno, prenosi healthline

image
/Shutterstock

G točka nije jasno definirana na anatomskim kartama, ali mnogi je povezuju s unutarnjom stijenkom vagine, gdje se klitoris širi. Da biste je pronašli, važno je istražiti vlastito tijelo i opustiti se. Počnite masirati otvor vagine prije umetanja prstiju ili igračke. Zatim, koristeći "dođi ovamo" pokret prema pupku, stimulirajte unutarnje područje vagine.

Važno je napomenuti da preferencije variraju od osobe do osobe, pa eksperimentirajte s različitim tehnikama stimulacije. Istraživanje vlastitog tijela može biti ključno za postizanje vrhunca. Studije su pokazale da orgazmi nisu jednaki za sve, što znači da ne postoji univerzalni pristup postizanju zadovoljstva.

Položaji u seksu mogu pomoći u stimulaciji G točke. Položaji poput "kaubojke", "doggy style" i varijacija klasičnog misionarskog položaja omogućuju veću kontrolu nad kutom i dubinom penetracije, što može pomoći u stimulaciji G točke i postizanju vrhunca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:10