StoryEditorOCM
Slatkokremasta i bogata

Torta od sira s marelicama po ovom je receptu najbolja: kora je savršena, a jedan mali detalj s voćem radi veliku razliku

Piše T. S. M.
4. srpnja 2024. - 20:28

Tko je rekao da je vruće za cheesecake? Ne priznajemo vrućinu kao razlog za ne napraviti ovu popularnu slasticu, osobito kad imamo ovako dobar recept.

Kora je vrlo prhka i ukusna zahvaljujući dodatku orašastih plodova, dok je nadjev kremast i lijepo aromatiziran limunovom koricom, a posebno dobar detalj su marelice, koje su poredane po vrhu, umjesto da su ubačene u nadjev. Razlika je, kako bi rekli u Top listi nadrealista, drrr-astična.  

Ako još niste probali tortu od sira sa zapečenim marelicama, ne znate što propuštate.

image
Shutterstock

Cheesecake s marelicama

Sastojci:

Kora: 

150 g brašna
85 g maslaca
80 g šećera
70 g mljevenih oraha
1 vrećica vanilin šećera

Nadjev:

500 g krem sira
180 g šećera
3 jaja
1 limun

Dodatno:

350 g marelica

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za koru pa smjesu utisnite u kalup za torte promjera 22 cm. Pecite na 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju, nekih 10-15 minuta.

Za nadjev izmiješajte jaja, krem sir, šećer i limunovu koricu pa je ulijte na koru, a po vrhu rasporedite oprane i očišćene marelice.

Pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta pa ostavite u pećnici da se ohladi uz odškrinuta vrata.

ako želite, tortu možete preliti bezbojnim preljevom, ali nije nužno.

Važno je da se dobro ohladi prije nego je izvadite iz kalupa, kako na nadjevu ne bi nastale pukotine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 20:29