Jeste li čuli za Barni kolač? Nadahnut je popularnom čokoladicom, ali po našem mišljenju u svemu je nadmašuje. Već je neko vrijeme veliki hit pa često viđamo recepte za različite verzije te slastice, no kad smo vidjeli kako ga radi Željka koju pratimo na Instagram profilu, zapitali smo se je li to možda čak i najbolji način za napraviti ovaj sočni kolač.
Komentari pod objavom bili su vrlo pozitivni pa smo zamolili Željku koju pratimo na Instagramu Biber i čokolada da nam otkrije kako se točno radi ovaj jednostavan, a jako dobar kolač. Željka nas je uputila da je recept dobila od Moni Foodie (baš smo vam nekidan prenijeli jedan njen recept, ovdje se možete podsjetiti o čemu je bila riječ) te nam savjetovala da je kod pripreme ovog deserta vrlo važno dopustiti biskvitu da dobro upije preljev i dati preljevu dovoljno vremena da se ohladi i stegne. Stoga, budite strpljivi...
Barni kolač
Sastojci:
300 g glatkog brašna
300 ml mlijeka
100 g šećera
50 ml ulja
5 jaja ili 4 veličine L
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za ganache:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Jaja pjenasto izmiješajte uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Dodajte mlijeko i ulje, a brašno pomiješjate s praškom za pecivo pa i njega dodajte u smjesu s jajima. Promiješajte špatulom pa izlijte u kalup premazan uljem i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
Pečeni kolač ostavite da se hladi 10-ak minuta pa zatim po njemu drškom kuhače izbušite rupice.
Slatko vrhnje zagrijte, dodajte mu izlomljenu čokoladu pa miješajte dok se ne istopi. Prelijte preko biskvita i ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....