StoryEditorOCM
Slatkosavršen spoj

Rolada Lino Lada: lagani biskvit, bogata krema s mascarponeom i puno kokosa. Dobili smo recept koji će vas oduševiti

Piše T. S. M.
4. lipnja 2024. - 10:11

Do sita smo se najeli Kinder Bueno torti, Rafaello kolača i Nutella moussea, vrijeme je za slasticu nadahnutu slatkarijom iz domaće proizvodnje. Rolada Lino Lada zvuči nam kao jako dobra ideja, a recept nas je uvjerio da bi i u praksi mogla biti odlična. Dobili smo ga od Tamare koju pratimo na Instagram profilu Kitchen diaries.

Riječ je o roladi od laganog biskvitnog tijesta i fine kreme na bazi mascarponea i Lino Lade s okusom kokosa. Sigurni smo da to ne može biti loš spoj i vjerujemo da će ovaj kolač brzo steći svoje obožavatelje.

image
Privatni album

Rolada Lino Lada

Sastojci:

6 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
6 žlica glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice vode
1 žlica ulja
ribana korica limuna (ako želite)

Krema:

250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
125 g Lino Lade kokos

Dodatno:

par žlica kokos mrvica za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 C. Plitki, široki lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa ga dodatno namastite maslacem ili margarinom kako biste kasnije lakše odvojili roladu od papira.

Žumanjke miksajte sa šećerima miksajte dok ne pobijele, zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo, kratko izmiksajte, pa im dodajte vodu, ulje i koricu limuna te opet izmiksajte. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa ih špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte u smjesu žumanjaka.

Tijesto izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite u pećnicu da se peče oko 12 minuta,  provjerite čačkalicom, ako izađe suha gotovo je. Ako nije, ostavite još minutu-dvije u pećnici.

Roladu skupa s papirom zamotajte pa ostavite da se ohladi.

Za kremu izmiksajte Lino Ladu i mascarpone. Dodajte im vrhnje te izmiksajte do željene čvrstoće (pazite da ne premiksate vrhnje). 

Ohlađenu roladu odvojite od masnog papira, premažite je kremom (dio kreme ostavite za ukrašavanje), zarolajte i umotajte u prijanjajuću foliju pa je ostavite u hladnjaku preko noći.

Sutradan uklonite foliju i premažite roladu kremom te ju pospite kokosovim mrvicama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 10:12