Keksići za koje vam neće trebati ni valjak za tijesto ni kalupići za izrezivanje rade se uz pomoć slastičarske vrećice, a jamčimo vam da će se svi oduševiti kad ih ugledaju. Nama su definitivno najljepši koje smo vidjeli ove godine.
Delikatne ružice savršeno nježne teksture popularno se nazivaju danskim keksićima, a recept smo dobili od Anamarije Habuš s bloga "Mrvice sa stola".
Danski keksići
Sastojci:
285 g glatkog brašna
225 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
2 žlice mlijeka
naribana korica naranče
par kapi ekstrakta vanilije
Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša pa ga pjenasto umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte koricu naranče i ekstrakt vanilije. Kada se sastojci sjedine, dodajte cijelo jaje i izmiksajte. Na kraju dodajte prosijano brašno i mlijeko i miksajte dok se sastojci ne povežu.
Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i na lim za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite željeni oblik keksa.
Pecite ih 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.
Po želji ohlađene kekse umočite u otopljenu crnu ili bijelu čokoladu i ukrasite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....