StoryEditorOCM
Slatkodanski kolačići

Najljepši keksi koje smo vidjeli ove godine: po Anamarijinom receptu ne treba ih valjati ni rezati, a sve ćete oduševiti

Piše T. S. M.
19. prosinca 2024. - 14:23

Keksići za koje vam neće trebati ni valjak za tijesto ni kalupići za izrezivanje rade se uz pomoć slastičarske vrećice, a jamčimo vam da će se svi oduševiti kad ih ugledaju. Nama su definitivno najljepši koje smo vidjeli ove godine.

Delikatne ružice savršeno nježne teksture popularno se nazivaju danskim keksićima, a recept smo dobili od Anamarije Habuš s bloga "Mrvice sa stola".

image
Anamarija Habuš

Danski keksići

Sastojci:

285 g glatkog brašna
225 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
2 žlice mlijeka
naribana korica naranče
par kapi ekstrakta vanilije

Priprema:

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša pa ga pjenasto umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte koricu naranče i ekstrakt vanilije. Kada se sastojci sjedine, dodajte cijelo jaje i izmiksajte. Na kraju dodajte prosijano brašno i mlijeko i miksajte dok se sastojci ne povežu.

Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i na lim za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite željeni oblik keksa.

Pecite ih 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih  stupnjeva.

Po želji ohlađene kekse umočite u otopljenu crnu ili bijelu čokoladu i ukrasite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 14:24