Punjena paprika je pravo ljetno jelo, moglo bi se reći i pravi ekvivalent zimske sarme.
Princip rada sarme i punjene paprike također je gotovo isti: povrće (paprika ili kiseli kupus) se puni mješavinom mljevenog mesa i riže, jedina razlika je što se punjena paprika kuha u više rajčica umaka i okus je drugačiji, piše klix.ba.
Posebno je važno pripaziti na omjer mesa i riže, a to je ključno ako želite da vam punjene paprike ispadnu baš kako treba.
Sastojci:
žute paprike srednje veličine
1 kg miješanog mljevenog mesa
1 jaje
1 luk
pola češnja češnjaka
230 g riže
začin od sušenog povrća, sol, papar
2 žlice slatke crvene mljevene paprike
vezica sitno nasjeckanog peršina
7 dl tekuće rajčice
3 dl vode
mala šalica brašna
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti sredinu (očistiti od...