StoryEditorOCM
Slanotop kombinacija

Volite li tikvice s roštilja i ljubitelj ste sira, ovo morate probati: izvedivo je i na tavi, trik je u caki s gulilicom

Piše T. S. M.
8. lipnja 2024. - 13:19

Od svog povrća koje se može baciti na gradele mnogima su najmilije tikvice. Kad se dobro pripreme, ostaju predivno sočne, a blagi okus im jako lijepo upotpuni aroma dima. No postoji nešto još bolje, a to su pečene tikvice kombinirane sa sirom. Bez panike, ne predlažemo vam ništa što će vam prekriti gril zagorenim sirom, u ovom slučaju koristi se vrsta koja je pretjerano ne topi, a svejedno jelu daje lijepi okus. Što je najvažnije, sir uopće neće dodirivati gradele.

Kako će se onda ispeći? Lijepo, omotan u tikvicu. To nije toliko pepavokoliko zvuči, samo trebate znati malu caku sa gulilicom za povrće i načinom slaganja, a da kombinacija bude još bolja u nju ćete uključiti cherry rajčice.

image
Shutterstock

Ražnjići od fete i tikvica

Sastojci:

150 g feta sira
2 tikvice
nekoliko cherry rajčica
origano
ružmarin
maslinovo ulje
med 
sol, papar

Priprema:

Uz pomoć gulilice narežite tikvice na tanke trake. Posolite ih i ostavite da puste vodu i malo omekšaju pa ih zatim omotajte oko kockica sira te ih nabodite na štapiće za ražnjiće prethodno potopljene u hladnu vodu.

Pecite ih na vrućem roštilju dok na povrću ne ostanu tragovi gradela, maknite ih na topli tanjur, pokapajte maslinovim uljem i medom pa začinite začinskim biljem, solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 13:21