StoryEditorOCM
Slanoovo morate isprobati

Uz ovaj recept nikada više nećete poširati jaja u običnoj vodi: spreman je za pola sata, a evo u čemu je trik... Mljac!

Piše SD SPIZA
24. veljače 2024. - 08:10

Shakshuka je stoljećima staro mediteransko omiljeno jelo koje se može jesti za bilo koji obrok, ali čini se posebno dobar za doručak u prohladnim jutrima. To su zapravo jaja u umaku od rajčice. Jednom riječju - savršenstvo.

Bogati doručak prati jednostavan recept, a spreman je za svega pola sata. Sve što vam treba vjerojatno imate već kod kuće, a glavne namirnice su jaja i cherry rajčice. Trik ovog jela je da bjelanjak bude skroz kuhan, a da žumanjak ostane mekše kuhan. Okusi će se uz začine i svježe začinsko bilje lijepo izbalansirati i stvoriti pravu raskošnu marendu.

Mi smo probali i sve što možemo reći je - mljac! Pripremite omiljeni hrskavac kako biste uživali u umakanju u shakshuku i oduševite sve ukućane.

Shakshuka

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka, sitno nasjeckanog
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 žličica mljevenog kumina
sol, papar
cherry rajčice
8 velikih jaja
svježi bosiljak, sitno nasjeckan
tostirani baguette, za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zagrijte ulje u velikoj tavi (po mogućnosti onoj koja može i u pečnicu) na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne porumeni i ne omekša, otprilike osam minuta. Umiješajte češnjak, kumin, posolite i popaprite pa kuhajte jednu minutu. Zatim umiješajte rajčice pa sve prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta.

Promiješajte povrće, zatim napravite osam udubljenja u mješavini povrća i u svaku pažljivo razbijte jedno jaje. Vratite u pećnicu i pecite jaja po želji i onako kako volite - 7 do 8 minuta za malo više tekuće žumanjke. Pospite bosiljkom i poslužite uz tost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 22:14