StoryEditorOCM

Srdela se ‘ljubi‘ s ovom namirnicom, a upravo je u stađunu: jednostavno jelo izvrsnog je okusa, a tajna je u ovom detalju

Piše T. S. M.
14. lipnja 2024. - 13:43

Petkom mnogi vole jesti ribu, a kako još traje euforija zbog povratka srdele, odlučili smo vam preporučiti jedan recept s tom zdravom sitnom plavom ribom u glavnoj ulozi.

Recept je španjolski i spaja srdelu s paprikom, još jednom namirnicom koja je upravo u stađunu. Zbog svega navedenog, vjerujemo da je ovaj prijedlog pun pogodak.

Tajna uspjeha je u prethodnom soljenju ribe pa nemojte kratiti navedeno vrijeme - dopustite soli da prodre u tkivo i začini srdelu, a nemojte se bojati količine soli jer ćete veći dio ukloniti prije pečenja.

Pečene srdele s paprikom

Sastojci:

1 kg srdela
2 zelene paprike
2 crvene paprike
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica vinskog octa
sol, papar

Priprema:

Neočišćene srdele operite i dobro ih natrljajte krupnom solju pa ih ostavite da odstoje barem dva sata.

Prije pečenja isperite sol, osušite ih kuhinjskim papirom, poškropite maslinovim uljem i ispecite na roštilju.

Papriku narežite na šire trake pa i njih ispecite.

Poslužite srdele i paprike s narezanim lukom, začinjene uljem i octom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. studeni 2024 00:03