Petkom mnogi vole jesti ribu, a kako još traje euforija zbog povratka srdele, odlučili smo vam preporučiti jedan recept s tom zdravom sitnom plavom ribom u glavnoj ulozi.
Recept je španjolski i spaja srdelu s paprikom, još jednom namirnicom koja je upravo u stađunu. Zbog svega navedenog, vjerujemo da je ovaj prijedlog pun pogodak.
Tajna uspjeha je u prethodnom soljenju ribe pa nemojte kratiti navedeno vrijeme - dopustite soli da prodre u tkivo i začini srdelu, a nemojte se bojati količine soli jer ćete veći dio ukloniti prije pečenja.
Pečene srdele s paprikom
Sastojci:
1 kg srdela
2 zelene paprike
2 crvene paprike
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica vinskog octa
sol, papar
Priprema:
Neočišćene srdele operite i dobro ih natrljajte krupnom solju pa ih ostavite da odstoje barem dva sata.
Prije pečenja isperite sol, osušite ih kuhinjskim papirom, poškropite maslinovim uljem i ispecite na roštilju.
Papriku narežite na šire trake pa i njih ispecite.
Poslužite srdele i paprike s narezanim lukom, začinjene uljem i octom.