Pohane jabuke tako neodoljivo mirišu na djetinjstvo, ali mnogi ih izbjegavaju jer sadrže brašno i prže se na ulju, kojeg, najčešće, poprilično upiju. Mi vam nudimo malo zdraviju verziju, koja unatoč zamjenskim namirnicama ne gubi ništa od svog divnog okusa. Kako biste bili sigurni da će upiti što manje ulja, potrudite se da bude dobro zagrijano, a nakon vađenja ih obavezno dobro ocijedite.
Pohane jabuke
Sastojci:
3 jabuke
3 jaja
4 žlice ulja (može i kokosovo)
3 žlice mlijeka (može i zamjensko)
2-3 žlice brašna od kokosa ili badema
1 žlica ruma
1/4 žličice cimeta
Priprema:
Jabuke ogulite, narežite na ploške i odstranite im sredinu. Pomiješajte mlijeko, brašno, cimet, rum i 1 žlicu ulja. Preostalo ulje zagrijte.
Svaki komad jabuke umočite u tijesto pa pržite na vrelom...