Čim su se temperature vratila na prihvatljive, vrazila nam se i volja za pečenjem. Palite pećnice, imamo ludilčo recept za slanu pitu od gotovih kora, sve će biti gotovo za pola sata. Što se tiče nadjeva, ovoga puta nije riječ ni o siru ni o mesu, a ni o tikvicama. Odnosno, ne samo o siru niti samo i tikvicama. Po ovom receptu tikvice i sir združeni su s porilukom, koji piti daje zgodnu aromu koja podsjeća na luk i češnjak, a ne izazaiva nezgodne nuspojave. Ma divota!
Pita od tikvica i poriluka
Sastojci:
500 g gotovih kora
250 ml jogurta
150 ml ulja
100 g svježeg sira
100 g feta sira
3 jaja
1 tikvica
1/2 poriluka
1 vrećica praška za pecivo
sol, papar
Priprema
Poriluk narežite na kolutiće, tikvicu krupno naribajte. Poriluk dinstajte na ulju dok je postane staklast i počne dobivati...