StoryEditorOCM
Slanoiz jedne teće

Savršeni s njoki u kremastom umaku s piletinom, špinatom i hrskavom pancetom gotovi su za 15 minuta. Evo kako, znate li...

Piše T. S. M.
7. svibnja 2024. - 16:03

Pitate li se što biste mogli na brzinu skuhati, imamo odgovor. Ovo jelo ne samo da je gotovo za 15 minuta i puno slasnih sastojaka, nego se priprema u jednoj teći. Ako sad ponovno čitate naslov pa se pitate kako je to moguće, znači da ne znate ovu caku.

Njoke, osim u vreloj vodi, za što nam treba još jedna teća, sasvim uspješno možemo skuhati i u umaku. Jednostavnije je, a još će bolje upiti okuse. O manje nereda po kuhinji da ne govorimo...

Još jedan mali savjet: za pripremu ovog jela trebat će vam pileća juha no ako je nemate pri ruci, poslužit će i kocka za juhu razmućena u malo vode.

Ako niste baš neki fan juhe iz kocke i brinu vas sastojci čije ime ne možete ni izgovoriti, evo vam još jedno rješenje: kosti koje ste uklonili iz zabataka prokuhajte s nekih pola litre vode. Pribjegnete li ovom postupku trebat će vam malo više vremena za skuhati ovo jelo, ali bar ćete biti sigurni da nma umjetnih dofataka.

Njoki s piletinom u kremastom umaku

Sastojci:

400 g pilećih zabataka 
300 g njoka
250 g špinata
50 g mesnate pancete
300 ml pileće juhe 
250 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
1/2 glavice luka
1/2 stabljike celera 
sol, papar

Priprema:

Prepržite narezanu pancetu dok ne pusti masnoću i postane hrskava pa je izvadite iz teće. Na istu masnoću dodajte piletinu očišćenu od kosti i kože te narezanu na kockice pa je pirjajte dok ne uhvati boju. Izvadite je iz tave pa dodajte usitnjeni luk te pirjajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran. Dodajte češnjak i celer pa pirjajte još kratko, dok češnjak ne zamiriše.

Dodajte pileću juhu, vrhnje za kuhanje sol i papar, pustite da prokuha pa ubacite njoke. Kuhajte 10-ak minuta dok se njoki ne smekšaju, a umak ne zgusne.

Špinat prodinstajte na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka po ga ubacite u umak s njokima pri kraju kuhanja. 

Probajte, po potrebi posolite i popaprite te poslužite posuto hrskavom pancetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 15:49