StoryEditorOCM
Slanogotovo za pola sata

Savršen spoj kojeg se rijetko sjetimo: sipe i grašak u ovom su umaku nevjerojatno ukusni i mekani, a još bolji sutradan

Piše Spiza SD
22. travnja 2023. - 12:49

Pomalo već počinje sezona graška, a jedan jako dobar spoj s tim finim slatkastim povrćem čini sipa, kao što je dobro poznato u Italiji gdje se priprema obožavano jelo seppie con piselli, odnosno spipe s graškom.

Za ovo je jelo dovoljno tek nekoliko sastojaka: velika sipa narezana na komade ili nekoliko manjih sipa u komadu, grašak, malo luka, malo rajčice, peršin i dobro maslinovo ulje. Postupak se sastoji od par jednostavnih koraka kroz koje će se sipa omekšati i upiti arome - već za pola sata na stolu ćete imati pravu delikatesu koja je još bolja idućeg dana. Ako je ostane.

Kao i kod  svakog tradicionalnog recepta, postoji nekoliko verzija s manjom ili većom količinom tekućine u umaku, pa postoji i sipa s graškom na bijelo, kao i manje ili više pikantne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 06:40