Postoji li netko tko ne voli dobar rižot s piletinom? Pronađete li slučajno takvoga, uz ovaj tri za čas ćete ga uvjeriti da ne zna što propušta. Isti bi trik mogao dobro doći i ljubiteljima ovog jela, jer je jednostavan, a jelo čini sočnijim i ukusnijim. Jednostavno je. Ubacite ga u pećnicu. No, pričekajte, najprije morate dodati sastojak koji sve mijenja nabolje: sasvim obično mlijeko...
Zapečeni rižot s piletinom
Sastojci:
600 g piletine
500 g poriluka
500 g šampinjona
2 mrkve
1 stabljika celera
200 g riže
500 ml mlijeka
ulje
začinsko bilje
sol, papar
Priprema:
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
Poriluk narežite na kolutiće, a mrkvu i celer na kockice pa ih zajedno ispirjajte. Dodajte nasjeckane šampinjone pa i njih popržite. Dodajte rižu, začinite i još malo pirjajte. Ulijte malo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....