StoryEditorOCM
Slanokao iz restorana

Punjeni pileći bataci tako sočni da se tope u ustima: tajna je u jednostavnom triku, a evo kako dobiti savršen nadjev

Piše T. S. M.
15. svibnja 2024. - 12:23

Dosad ste piletinu pripremili na milijun načina i više nemate ideju što s njom? Nema veze, jer mi je imamo, a kad pročitate o čemu je točno riječ sigurno će vam se svidjeti. Trebat će vam pakiranje pilećih bataka, malo gljiva, šunke i sira te par dodataka za posebno dobar okus jela.

Tajna uspjeha je u posebnoj tehnici pečenja: batke ćete najprije zamotati u foliju, kako bi ostali fino mekani, a zatim ćete ih u finišu zapeći, kako bi im se zahrskavila korica.

image

Punjena piletina uvijek je dobra ideja, a ovoga puta punimo batke

Shutterstock

Punjeni pileći bataci

Sastojci:

6 bataka pileća bataka
75 g gljiva
50 g cheddara
50 g kuhane šunke
1 režanj češnjaka
1 žlica maslaca
1 žlica krem sira
1 žličica senfa
1 žličica meda
sjeckani peršin
sol, papar

Priprema:

Otopite maslac pa dodajte usitnjene gljive i nasjeckani češnjak i peršin. Posolite pa pirjajte 10-ak minuta ili dok tekućina ne ispari. Pustite da se malo ohladi, a za to vrijeme pripremite meso.

Stavite batke na dasku za rezanje kožom prema dolje. Svakome batku prstima opipajte butnu kost, a zatim oštrim nožem pažljivo zarežite meso s obje strane kosti. Vrhom noža zarežite oko kosti i ostružite meso, ostavljajući kost što čistijom. Zavrnite kost na spoju s batkom i škarama ili nožem izrežite butnu kost, a kost batka ostavite na mjestu.

Gljivama dodajte sir i šunku narezane na kockice te u sve umiješajte oko žlicu krem sira.

Svakom batku u udubinu u kojoj je bila kost stavite šestinu nadjeva. Pričvrstite meso oko nadjeva pomoću čačkalica, premažite kožu mješavinom meda i senfa te začinite solju i paprom. Ponovite s ostatalim batacima pa ih na kraju sve zamotajte u foliju.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko pola sata, zatim izvadite, uklonite foliju pa pecite još oko 10-15 minuta na 210 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:23