Ne dopustite da vam sezona patlidžana prođe bez da ste isprobali barem jedno novo jelo od tog svestranog povrća. Naš prijedlog je recept za cijeli obrok za koji je patlidžane potrebno prerezati, izdubiti i napuniti pa zapeći. U receptu je neizostavan sir - i to obilje njega. Za još bolji okus zaslužan je dodatak kapara i začina. Isprobajte i uživajte!.
Patlidžani punjeni mozzarellom
Sastojci:
500 g patlidžana
300 g mozzarelle
100 g cherry rajčica
100 g parmigiana reggiana
kapari
ružmarin
timijan
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Patlidžane prepolovite i izdubite. Dio koji je ostao uz koru poškropite uljem, posolite i zapecite desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, a izdubljeno meso nasjeckajte i prepržite na maslinovu ulju. Rajčice nasjeckajte, kapare ocijedite, obje vrste sira naribajte pa sve pomiješajte. Dodajte nadjevu sjeckani ružmarin, timijan, sol i papar. Napunite patlidžane i vratite ih u pećnicu na još 10-ak minuta.