Oslić je lagana i ukusna morska namirnica. Najčešće ga pripremamo kao filete uz blitvu, krumpir ili neku drugu salatu, koristimo za juhu ili ga paniramo. Kad je riječ o osliću gotovo uvijek se držimo onih tradicionalnih recepata, a nerijetko ga u nedostatku inspiracije izbjegavamo i pripremati.
Novi recept s oslićem koji nas je oduševio je brz i jednostavan te inspiriran meksičkom kuhinjom. Rezultat je ukusan obrok kojeg se teško zasititi, a može biti i nova party hrana s kojom ćete dočekati goste. Riječ je o pohanom osliću u tortilji s avokadom i salatom te sokom od limuna. Slasno, ukusno i hrskavo; sve ono što najviše volimo! Najvažnija stvar je da je sve jako brzo gotovo, a sastojke po želji možete mijenjati i eksperimentirati s bilo kojim povrćem kojeg imate u frižideru. Raznobojan i
Pohani oslić u tortilji
Sastojci:
2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
2 žlice senfa
2 jaja
2 tortilje
zelena salata
zreli avokado
1/2 limuna
1 žličica češnjaka u prahu
sol, papar
Paniranje:
maslinovo ulje
1/2 šalice krušnih mrvica
1 žlica peršina
30 g parmezana
Priprema:
Sve sastojke za paniranje dobro pomiješajte dok se sve ne sjedini u lijepu smjesu, a jaja umutite u odvojenoj posudi.
Filete oslića premažite senfom, začinite i pospite češnjakom u prahu.
Svaki filet uvaljajte u krušne mrvice, zatim jaje pa ponovno u mrvice te popržite na zagrijanom ulju - otprilike 10-ak minuta.
Na tavi lagano popržite tortilje s obje strane - kao na palačinkama, dok se ne stvore smeđe točkice. Na njih pokapajte maslinovo ulje i napunite salatom, filetima oslića i kriškama tanko narezanog avokada.
Za kraj poprskajte limunom i poslužite.