Ako je baklava cheescake bila ‘it‘ desert proteklog proljeća, onda su pečene breskve ‘it‘ desert ovog ljeta. Svi ih peku pa s njima rade svakojake slasne stvari. Njima ukrašavaju cheesecake i druge torte, poslužuju ih uz mascarpone začinjen vanilin šećerom, poslužuju ih s malo na maslacu preprženih finih keksića ili pak sa sladoledom, najčešće od vanilije
Vi se sami odlučite hoćete li ih jesti sa sladoledom, keksićima, mascarponeom ili možda u nekoj zdravijoj varijanti s grčkim jogurtom kojem ste dodali malo meda i nešto korice limuna, a kako ne biste morali paliti pećnicu, otkrit ćemo vam kako sve možete obaviti i u tavi.
Pečene breskve
Sastojci:
2 zrele breskve
2 žlice meda
2 žlice maslaca
1/2 vanilin šećera
sladoled od vanilije
Priprema:
Bskve prerežite na...