StoryEditorOCM
Slanooduševite goste

Ovakve su domaće paštete nekoć bile veliki hit, svi su ih radili: lijepo je pikantna, a radi se od ostatak sa slane plate

Piše T. S. M.
27. prosinca 2024. - 14:47

Ako vam je ostalo nešto sira i nareska od proslave Božića, a strah vas je da će vam se sasušiti i postati nejestivi do proslave Nove godine, evo vam jednostavno rješenje: pretvorite ih u paštetu. Ovakvi su namazi nekoć bili iznimno popularni, što nije ni čudo jer ne samo da su jako ukusni i odlična pratnja prepečenom kruhu i krekerima, nego su vrlo zgodna opcija za iskoristiti ostatke, a to nitko po konačnom rezultatu ne bi rekao.

Pored narezaka različite vrste, u ovakvu paštetu možete ubaciti i ostatke pečenog mesa, a ako ćete je raditi po našem receptu, bit će osobito ukusna zahvaljujući dodatku senfa i mljevene paprike. Sami odlučite hoćete li koristiti ljutu ili slatku.

image
Shutterstock

Pikantna domaća pašteta

Sastojci:

150 g različitih narezaka
150 g sira, po mogućnosti pikantnijeg
4-6 kiselih krastavaca
2 tvrdo kuhana jaja
3-4 žlice majoneze
1 žličica senfa
1 žličica slatke ili ljute mljevene paprike

Priprema:

Sitno nasjeckajte ili sameljite nareske i sir, dodajte im sitno sjeckani ilinaribani luk i kisele krastavce te nasjeckana tvrdo kuhana jaja.

Pomiješajte majonezu i senf pa ih umiješajte u smjesu ostalih sastojaka. Ako je previše suha, dodajte još malo majoneze, a po želji možete dodati i žlicu milerama.

Ostavite paštetu da se ohladi sat-dva, a zatim je poslužite uz prepečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 14:47