Cijelog ljeta uživamo u pohanim balancanama, ali zbog ovoga recepta jedva čekamo još jednu turu! Ovo je jako dobra ideja, a uključuje sir i šunku, a isključuje prženje u ulju. Zaintrigirani? Čitajte dalje...
Punjeni pohani patlidžani
Sastojci:
1 veliki patlidžan (ili dva srednja)
120 g kuhane šunke
150 g sira (fontina ili drugog lako topivog)
2 jaja
150 g krušnih mrvica
40 g sira (ribani parmezan ili parmezan)
ulje
Priprema:
Patlidžan narežite na ploške, posolite, premažite maslinovim uljem pa pecite u pećnici dok ne uhvate boju i ne omekšaju. Pustite ih da se malo ohlade pa svaku plošku umočite u razmućena jaja a zatim uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
Zatim spojite dvije po dvije ploške, stavljajući im u sredinu malo šunke i sira. Pospite im po vrhu još...