StoryEditorOCM
Slanosjećate li ga se?

Nekoć su svi ovako pripremili teleće odreske, recept je još uvijek odličan: bit će mekani kao maslo, a detalj s vodom...

Piše T. S. M.
18. rujna 2024. - 07:05

Tko još pamti jelo koje je nekoć bilo na jelovnicima gotovo svih restorana, a nosilo je naziv "naravni odrezak"? Naravno, mnogi ga se sjećaju, no nije nam baš jasno gdje je nestalo. Možda više nije osobito moderno, ali još uvijek je jako dobro...

Po tom su receptu nekoć svi pripremali teleće šnicele, a jasno je i zašto: kad se ovako sprave, šniceli su jako sočni i ukusni, a uz mali trik s vodom dobije se i ukusan umak kojim se odresci zaliju prije posluživanja.

Ovako pripremljena teletina obično se posluživala uz kuhani ili pire krumpir i zelenu ili miješanu salatu.

Podsjećamo vas kako se radi jelo koje smo sasvim neopravdano bacili u drugi plan.

Naravni odresci

Sastojci:

5-6 lijepih telećih odrezaka
1 limun
1 žlica brašna
1 žlica masti
voda
sol

Priprema:

Teleće odreske od neke mekše pozicije najprije posolite pa ih lagano istucite. Uvaljajte ih u brašno samo s jedne strane.

U tavi zagrijte mast, a kad se otopila i postala vruća, zapecite meso s pobrašnjene strane, a zatim ga okrenite. Odreske izvadite na tanjur, a u tavu ulijte malo vode i pustite je da prokuha. Povremeno promiješajte.

Kad se umak malo zgusne, maknite tavu s vatre i dodajte po ukusu soka od limuna. Promiješajte pa polijte po odrescima i odmah ih poslužite

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 07:07