StoryEditorOCM
Slanopune proteina

Ne bacajte novce! Više nikad nećete kupiti tortilje: možete ih napraviti za 15 minuta, potrebna su samo dva sastojka

Piše T. S. M.
17. svibnja 2024. - 10:39

Tortilje su se toliko udomaćile i u našim krajevima da ih mnogi kupuju na tjednoj bazi. Vole ih imati pri ruci za brz i ukusan obrok, a još ako se trude puniti im malo zdravijim sastojcima, moramo priznati da im je to sve skupa baš dobra ideja.

No tortilje nisu baš ekonomične. Pored toga, neke od njih u sastavu imaju sastojke koje je bolje zaobići. Zbog toga se neki odlučuju na donedavno nezamisliv potez: peku ih sami.

Recepata za domaće tortilje je puno, neki uključuju pšenično brašno, neki kukuruzno brašno, a neki podrazumijevaju sastojke kojih se nikad ne bismo sjetili. 

Otkrili smo jedan jako dobar recept u kojem je glavni sastojak slanutak. To je dobra vijest jer slanutak je pun vlakana koja potiču probavu i proteina koji jamče dugotrajnu sitost. Za razliku od kupovnih tortilja od pšeničnog ili kukuruznog brašna, puno su bolja opcija...

image
Shutterstock

Tortilje od slanutka

Sastojci:

160 ml vode
150 g slanutka (iz konzerve)
60 g brašna
malo ulja
sol

Priprema:

Slanutak, brašno, sol i vodu stavite u blender pa ih usitnite u gustu, glatku smjesu. Nauljite i zagrijte tavu debljeg dna.

Za svaku tortilju vadite 1-2 žlice smjese i pecite ih oko pet minuta sa svake strane.

Punite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 16:52