StoryEditorOCM
Slanotako se to radi

Najkremastiji domaći čokoladni sladoled po receptu slavnog kuhara: ovo je prava stvar, svi će ga obožavati!

Piše Spiza SD
19. lipnja 2023. - 19:18

Ako vam se, kao i nama, sralno po glavi mota sladoled, možda bi bilo najbolje da ga - napravite. Uštedjet ćete, a ujedno ćete biti sigurni u sve sastojke, jer kupovni sladoled je, nažalost, u zadnje vrijeme došao na zao glas po nimalo primamljivim niti prirodnim sastojcima koje neki proizvođači koriste.

Ali po kojem receptu napraviti domaći sladoled, možda se pitate. Želite li iskušati jednu jako dobru zdravu i polu-dijetalnu opciju, preporučujemo vam ovaj odličan recept, a ako biste radije nešto klasično, nudimo vam jako dobar recept poznatog kuhara.

Jamie Oliver do sada nam je puno toga otkrio o svojim slasnim jelima, pa i o finim desertima, no kakav je po pitanju sladoleda? Ako je suditi po ovom receptu: jako dobar!

Jamiejev sladoled od čokolade

Sastojci:

100 g tamne čokolade
300 ml punomasnog mlijeka
85 g šećera
3 žumanjka,
300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Čokoladu izlomite na komade i otopite zajedno s mlijekom. Zagrijavajte uz miješanje, a čim se čokolada otopi i smjesa postane jednolična, maknite s vatre. Pustite da se malo ohladi.

Izmiksajte žumanjke sa šećerom pa ih dodajte u smjesu čokolade i mlijeka te ponovno zagrijte na laganoj vatri. Kuhajte dok se ne zgusne, ali pazite da ne prokuha, jer se može zgrudati.

Ulijte u posudu koju ćete kasnije pospremiti u zamrzivač i pustite da se ohladi, a za to vrijeme slatko vrhnje istucite u šlag. Dodajte šlag u oihlađenu smjesu mlijeka, čokolade i žumanjaka pa sve lagano ozmiješajte špatulom. 

Sladoled prebacite u zamrzivač pa pustite da se smrzne, a kako bi bio kremastiji svakih sat-dva ga promiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 08:53