U sezoni kestena nedopustivo je ne ispeći bar jednu tortu s tim slatkim plodovima, a ako se slažete s nama, nudimo vam jedan super recept. Rezultat je torta punog okusa, toliko ukusna da joj nadjev uopće ne treba. Ali dobra doza čokoladne glazure ne neizostavna.
Želite li ubrzati proces, umjesto friških maruna koristite gotovi kesten pire, a ako je onaj koji vam je na raspolaganju zaslađen, smanjite navedenu količinu šećera u receptu na 100 grama.
Torta od kestena i čokolade
Sastojci:
500 g kestena
400 g crne čokolade
170 g šećera
125 g maslaca
250 ml slatkog vrhnja
6 jaja
2 žlice ruma
prstohvat soli
Priprema:
Kestene zarežite nožem i stavite kuhati. Kad su mekani, ogulite ih ispasirajte u gnječilici za krumpir. Sačuvajte koji komad za ukras.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....