Neki ne mogu zamisliti Uskrs bez sirnice, a drugi bez kuglofa. O ukusima sene raspravlja, a pitate li nas, najbolje je ispeći i jedno i drugo. Nakon što ste se umorili pripremomk sirnica, odmorite se uz jednostavan recept za divno prozračan kuglof koji u sredini krije slatko iznenađenje.
Ovaj je recept predviđen za kalup promjera 22 centimetra, a ako je vaš veći, malo se zabavite matematikom. Neki kažu da ih opušta.
Proljetni kuglof
Sastojci:
350 g brašna
250 g maslaca
200 g kiselog vrhnja
200 g malina
180 g šećera
4 jaja
2 vanili šećera
2 limuna
100 g bijele čokolada
jestivo cvijeće ili šećerne perlice
Priprema:
Pjenasto umutite šećer i maslac pa smjesi uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje sobne temperature. Dodajte vanilin šećer i kiselo vrhnje (od kojeg ste oduzeli punu žli...