Društvene nas mreže mogu nervirati ili oduševljavati, ali jedna im se stvar mora priznati: često nas spase kad ne znamo što bismo mogli skuhati.
Naša inspiracija stiže s Instagram profila Prima‘s Kitchen a zove se - carbonara krumpiri. Hm, nije li to ono što se nakoć nazivalo francuskim krumpirom? Donekle..
Ovo se jelo priprema od skuhanog krumpira, dok se za francuski krumpir u pravilu koristi sirovi, a u ovom slučaju se koristi vrhnje za kuhanje, dok se za francuski krumpir koristilo kiselo. Ostalo je manje više isto.
Nije nam krivo što nam je Prima malo otkrila toplu vodu jer dala nam je ideju što ćemo za ručak. Ideja joj je dobra, zgodna i neće nikoga razočarati, a ovo jelo, osim kao prilog, možete poslužiti i kao glavno, dodajte mu samo nešto zelene ili kupus salate, da obrok bude zdraviji.
Carbonara krumpir
Sastojci:
500 g krumpira
75 g pancete
40 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
malo maslaca
sol, papar
Priprema:
Krumpire očistite od zemlje i stavite ih kuhati u lonac posoljene vode. Skuhani krumpir ogulite i narežite.
Pomiješajte jaje, vrhnje, parmezan i začine, a pancetu narežite na kockice.
Posudu za pečenje premažite maslacem, preko toga posložite krumpire, preko krumpira stavite pancetu pa sve prelijte mješavinom vrhnja i jaja te pecite na 180 stupnjeva Celzija oko pola sata.