Kroketi od krumpira jako su ukusni, ali mnogima su na crnoj listi: jednima zbog toga što debljaju, drugima zato što su nutritivno siromašni, na granici junk fooda. A to uopće ne mora biti tako.
Kroketi od krumpira mogu se pripremiti tako da budu daleko zdraviji - dodate li im skuhani slanutak i ispečete li ih u pećnici, poboljšat ćete im sastav i okus te dobiti obrok koji daleko manje deblja te omogućuje da se dulje osjećate sitima.
E, sad kad ste ih tako usavršili, ne mora vas gristi savjest što ćete svakome u sredinu staviti komadić sira koji se lijepo topi...
Kroketi od krumpira i slanutka
Sastojci:
250 g skuhanog slanutka
250 g skuhanog krumpira
75 g mozzarelle
70 g krušnih mrvica
50 g brašna
2 jaja
1 režanj češnjaka
malo ulja
malo mlijeka
sol, papar
Priprema:
Skuhani krumpir i slanutak zgnječite, dodajte im naribani češnjak, jedno jaje, sol i papar, po potrebi malo ulja i mlijeka pa sve dobro izmiješajte.
Rukama oblikujte manje krokete, svakome u sredinu stavite kockicu mozzarelle ili drugog sira koji se lijepo topi. Uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje pa u krušne mrvice.
Poredajte ih po nauljenom limu za pečenje, lagano poškropite uljem i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju.