Jeste li ikad čuli za neobičan desert poznat pod nazivom sultanova sarma? Izvorno se zove sultan sarmasi, nazivaju ga još i paša lokum, a karakterističan je po tome što je izrazito kremast: uopće nema tijesto, osim ako ćete po tijesto računati mrvice samljevenog keksa koje se koriste u nekim receptima za vanjski sloj kolača, dok drugi recepti umjesto keksa uključuju ribani kokos.
Volite li kremaste kolače, ovaj bi vam mogao postati najdraži. Osobito ako ga pripremite po receptu blogerice Maje Gojić, na čijem ćete Instagramu i blogu Mirisi iz Majine kuhinje pronaći nekoliko verzija ove fantastične, nježne slastice. Prenosimo vam Majin recept za paša lokum s višnjama, a u nastavku potražite i video za paša lokum s jagodama. Princip je isti, baš kao i krema, a mi se jednosta...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....