StoryEditorOCM
Slanona farmerski način

Jaja za doručak uvijek su dobra ideja, a ako ih spremite po ovom receptu još je bolja. Ovo jelo jamči sitost i užitak

Piše T. S. M.
19. travnja 2024. - 07:05

Volite li pikantan, zasitan doručak, svidjet će vam se recept za jedno od najpopularnijih jela od jaja na svijetu. Huevos Rancheros - odnosno jaja pripremljena na farmerski način - tradicionalno je meksičko jelo koje se obično jedne za doručak, bogatog je okusa i jamči dugotrajnu sitost.

Neki ga prije posluživanja vole posuti naribanim pikantnim sirom poput cheddara, a možete ga poslužiti uz zagrijane tortilje ili uz tostirani kruh.

image
AFP

Huevos Rancheros 

Sastojci:

100 ml pasirane rajčice
2 jaja
1 paprika
1 režanj češnjaka
1/2 ljubičastog luka
1/2 konzerve graha
1/2 žličice čili pahuljica
maslinovo ulje
svježi peršin
sol, papar

Priprema

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, papriku narežite na kockice, grah procijedite. Pomiješajte pasiranu rajčicu, pahuljice čilija, sol i papar.

Na maslinovom ulju prodinstajte luk, kad omekša dodajte mu papriku i češnjak, kratko pirjajte pa dodajte grah i pasiranu rajčicu. Kad uzavre, kuhajte oko pet minuta pa kuhačom napravite rupe za jaja. Razbijte jaja, posolite ih i popaprite pa poklopite tavu.

Kuhajte poklopljeno dok se jaja ne ispeku. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 13:35