Sigurni smo da ste za svečani jelovnik pripremili dovoljno slakih iznenađenja, ali kako stojite sa slanima? Pripremite nešto što će sve iznenaditi, a svakako i oduševiti. Tortu pasqualinu, slanu talijansku uskrsnu deliciju koja efektno izgleda, a okusom veseli nepce. Evo kako je Priprema Anka Slišković na čijem ćete instagram profilu @ankasliskovic pronaći još puno sličnih ideja.
Torta pasqualina
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
500 g špinata
400 g ricotte
50 g parmezana
7 jaja
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Skuhajte špinat u posoljenoj vodi 3-4 minute, proocijedite, ubacite špinat u hladnu vodu pa temeljito ocjedite (ovo je važno da tijesto ne postane previše vlažno).
U posudi izmiješajte 2 jaja, riccotu, parmezan i špinat, te posolite i popaprite prema...