Ako vam nedostaje inspiracije za ručak i pitate se što biste mogli pripremiti, imamo odličan prijedlog - ramstek u vinu! Ovaj recept spoj je sočnog ramsteka i bogatog okusa vina, unaprijedit će vaše kuhanje i oduševiti vaše goste. Priprema je jednostavnije nego što mislite, a rezultate je pravo malo gastro čudo.
Uz ovaj fini i konkretan ručak bit ćete siti do kraja dana. Jednom kad ga isprobate sigurno ćete ga uvrstiti na svoj popis omiljenih ideja za ručak.
Ramstek u vinu
Sastojci:
800 g ramsteka
dvije vezice mladog luka
1 limun
peršin
500 ml crnog vina
50 grama maslaca
ulje
sol
mljeveni crni papar
Priprema:
Ramstek narežite na odreske, posolite, popaprite i popržite u grill tavi na otopljenom maslacu. Izvadite prženi komad ramsteka pa u tavu ulijte vino. Kad vino prokuha dodajte sitno nasjeckani mladi luk, potom sve prebacite u lonac na štednjak. Dodajte maslac, promiješajte i kada se maslac rastopi maknite posudu sa štednjaka. Dodajte sok pola limuna i promiješajte.
Zdjelu za posluživanje ukrasite listom zelene salate. Komade ramsteka složite na tanjur i prelijte vinskim umakom. Kao prilog poslužite krokete ili pire krumpir.
Ukrasite listićima peršina i uživajte!