StoryEditorOCM
Slanomoćni okusi

Hobotnica je po ovom receptu savršena: pripremite je ovako, bit će mekana poput pamuka, a šug ćete pomazati s pjata

Piše T. S. M.
5. lipnja 2024. - 10:46

Jučer smo vam predložili recept za tjesteninu sa srdelama, a danas smo u sličnom raspoloženju pa ćemo vam otkriti jedan odličan način za pripremu hobotnice. Opet je riječ o manistri.

Kako vam zvuči ideja o špagetima sa hobotnicom i tikvicama?

U ovom jelu omiljeni se sastojci jako lijepo kombiniraju, okuse im naglašavaju bijelo vino, limun, češnjak i peršin, a tko voli pikantno može ubaciti i koji peperončino (odnosno malo čilija u prahu).

Tjestenina s raguom od hobotnice i tikvicama

Sastojci:

360 g špageta
120 ml bijelog vina
3 tikvice
2 režnja češnjaka
1 hobotnica
1 vezica peršina
1 limun
1 čili papričica
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Očistite hobotnicu i narežite je na komade velie otprilike 3 cm.

U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte protisnuti češnjak (1 režanj), svježu čili papričicu i stabljike peršina. Dodajte hobotnicu i kuhajte na jakoj vatri 3 minute. Deglazirajte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 40 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.

Tikvice narežite na kolutiće i pirjajte ih u tavi na malo maslinova ulja, protisnutog češnjaka i soli dok ne porumene.

Skuhajte špagete, dodajte ih u ragu od hobotnice s malo vode od kuhanja tjestenine. Dodajte i pirjane tikvice, sjeckani peršin te malo korice od limuna.

Promiješajte i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 18:58