StoryEditorOCM
Slanobez p‘o muke

Gulaš iz pećnice, jelo koje će vas oduševiti iz više razloga: evo kako ga pripremiti da meso bude meko poput pamuka

Piše SD SPIZA
9. lipnja 2023. - 13:09

Svinjski but je omiljeni komad mesa, a i jedan od povoljnijih. Bezbroj je recepata u kombinaciji s upravo ovim glavnim sastojkom, od sočnih pečenki, preko kremastog umaka s njokima do brzih i finih šnicela. Pored navedenog, sa svinjetinom od buta možete pripremiti i jedno fino jelo na žlicu - gulaš. 

Svako ima svoju verziju ili neki svoj poseban dodatak gulašu, a mi vam donosimo recept za naš. Posebnost ovog gulaša je što se meso priprema u pećnici što mu daje posebnu sočnost i mekoću, a vama omogućuje da se pozabavite važnijim stvarima dok se ručak krčka. Na primjer, odmaranjem...

Svinjski gulaš iz pećnice 

Sastojci:

500 g svinjskog buta
400 g crvenog luka
3 češnja češnjaka
600 g krumpira
400 g mrkve
320 g graška
1 l mesnog temeljca
50 g svinjske masti
sol, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 01:49