"Brzinske" ljetne pašte jednostavno su, brzo i odlično rješenje za ručak kad nam se ne da kuhati, ali bismo rado pojeli nešto dobro i zasitno. Recept za jednu jako dobru poslala nam je Sandra Suhor Galiot, koju pratimo na Instagramu. Sandra za svoju brzu ljetnu manistru koristi samo nekoliko sastojaka, ali postiže moćan ukus. Da ne duljimo, jer mora bit‘ da ste u priši čim ovo čitate, evo kako Sandra radi svoju paštu s karameliziranim lukom i češnjakom.
Pašta s karameliziranim lukom i češnjakom
Sastojci:
3 glavice luka
4 režnja češnjaka
vrhnje
šećer
maslac
aceto balsamico
čili
peršin
sol
Priprema:
Pristavite posoljenu vodu za tjesteninu pa je stavite kuhati kad voda uzavre.
Luk narežite lisnato, a češnjak krupnije nasjeckajte.
Pirjajte luk dok malo ne omekša, dodajte mu češnjak, šećer i začine pa ih pirjajte uz miješanje. Dodajte ostale sastojke i kuhajte uz miješanje. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
Kad je luk karameliziran, pomiješajte umak s tjesteninom, pospite peršinom i poslužite uz salatu.