Manistra od jučer i salata k tome, od kapule i pome, dabome. Eto vam recepta za savršen ljetni ručak, opisanog riječima atora TBF-ovog hita Alles Gut. Mi ćemo to još malo pojednostavniti pa ćemo spojiti manistru od jučer i pome te tako dobiti jednostavno, a vrlo ukusno jelo koje se poslužuje hladno.
Ovog ste se sasvim sigurno i sami mogli sjetiti, naravno, ali mi vam nudimo jedan mali twist u cijeloj toj priči: otkrit ćemo vam kako to sve može postati i puno, puno bolje od zdjele hladne pašte u koju je netko onako kao usput "nakrižao" pome.
Odgovor je, kao što je to često slučaj, u malim detaljima. Zbog jednog ćete, ako želite potpuno savršenstvo, morati nakratko upaliti špaher, ali isplati se. Ako vam se ne da, to je sasvim u redu. Razumijemo vas...
Tjestenina s pršutom i rajčicama
Sastojci:
300 g skuhane tjestenine
120 g pršuta
75 g kapara
75 ml maslinovog ulja
6 srednje velikih rajčica
sjeckani peršin
listići bosiljka
ribani parmezan
sol, papar
Priprema:
Stavite tjesteninu u veliku zdjelu. Rajčice prepolovite, pa preko tjestenine iscijedite sok i sjemenke, a meso grubo usitnite pa dodajte i njega.
Ubacite grubo ribani parmezan, kapare, začinsko bilje i ulje, lagano promiješajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
Pršut kratko prepecite na tavi, kad postane hrskav izvadite ga i ocijedite pa ga izmrvite po tjestenini prije posluživanja.