StoryEditorOCM
Slanosad su u stađunu

Artičoke su nevjerojatno zdrave i ukusne, a danas ih spremamo po receptu splitske chefice, na način omiljen u Dalmaciji

Piše Spiza SD
30. travnja 2023. - 12:15

Artičoke, taj divni mesnati pupoljak, upravo je u stađunu i nudi nam svo bogatstvo svog karakterističnog okusa, kao i cijeli niz zdravstvenih benefita. Zahvaljujući bogatstvu minerala, vitamina i antioksidansa smatra se da konzumacija artičoke doprinosi održavanju i poboljšanju cjelokupnog zdravlja, a najčešće se spominju poboljšanje zdravlja jetre i probavnog sustava te regulacija šećera u krvi, kolesterola i krvnog tlaka.

S artičokama se može napraviti puno lipih stvari, uključujući kuhanje, pečenje, grillanje, dinstanje i prženje, no za prvi prijedlog koji vam nudimo ove godine odabrali smo najklasičniji i u Dalmaciji najomiljeniji. Pripremite ih punjene, s bobom i bižima, kako je tradicija, a ako slučajno nemate pri ruci recept ili biste željeli iskušati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 00:19