StoryEditorOCM
Savjetimali trik

Zaboravite vodu, evo u čemu trebate kuhati povrće: bit će ukusnije i brže gotovo, a sačuvat će više vitamina i minerala

Piše T. S. M.
26. studenog 2024. - 07:05

Kuhanje povrća u vodi jedaan je od najjednostavnijih i najčešće korištenih načina za pripremu te namirnice, ali nije i najbolji. Dio vitamina i minerala otapa se za vrijeme kuhanja pa ga u konačnici zajedno s vodom koju smo procijedili bacamo u odvod. KAko mnogi imaju običaj povrće raskuhati, to znači da im u povrću ostane tek djelić njegovog najvrjednijeg sadržaja.

No tome se može doskočiti. Kuhanje na pari je jedan način, a ovo što ćemo vam upravo predložiti je drugi.

image
Shutterstock

Želite li zadržati što više minerala i vitamina te biljnih pigmenata koji povrću daju lijepu, živahnu boju, zaboravite kuhanje u vodi. Barem u običnoj.

Umjesto toga, skuhajte ga u mineralnoj. Mineralna voda smanjuje oksidaciju i gubitak pigmenata klorofila i karotenoida te zadržava privlačnu boju povrća. Mineralna voda također omekšava povrće što skrajuje vrijeme kuhanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 00:57