Kuhanje povrća u vodi jedaan je od najjednostavnijih i najčešće korištenih načina za pripremu te namirnice, ali nije i najbolji. Dio vitamina i minerala otapa se za vrijeme kuhanja pa ga u konačnici zajedno s vodom koju smo procijedili bacamo u odvod. KAko mnogi imaju običaj povrće raskuhati, to znači da im u povrću ostane tek djelić njegovog najvrjednijeg sadržaja.
No tome se može doskočiti. Kuhanje na pari je jedan način, a ovo što ćemo vam upravo predložiti je drugi.
Želite li zadržati što više minerala i vitamina te biljnih pigmenata koji povrću daju lijepu, živahnu boju, zaboravite kuhanje u vodi. Barem u običnoj.
Umjesto toga, skuhajte ga u mineralnoj. Mineralna voda smanjuje oksidaciju i gubitak pigmenata klorofila i karotenoida te zadržava privlačnu boju povrća. Mineralna voda također omekšava povrće što skrajuje vrijeme kuhanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....