StoryEditorOCM
Savjetigrickajte s guštom

Pohane balancane uvijek su vam žilave i mlitave? Evo kako će postati jako hrskave, čak i ako ih ispečete u pećnici

Piše T. S. M.
1. srpnja 2024. - 11:28

U sezoni patlidžana pohane balancane često su nam na jelovniku, no da bi bile baš kako treba, na neke stvari vrijedi malo pripaziti. Možda ste se već susreli s problemom žilavih i mlitavih pohanih patlidžana? Ako je tako, a ljubitelj ste hrskavih, trebali biste obratiti pažnju na dva detalja.

Prvi je višak vode, a nje ćete se riješiti ako balancane narežete, posolite i ostavite da odstoje barem 20 minuta. Potom ih potapkajte kuhinjskim papirom, dobro pritiskajući kako bi papir upio što više tekućine.

Drugi detalj tiče se sastojaka koje koristite za pohanje. Želite li jako hrskave pohane balancane, umjesto običnih krušnih mrvica koristite panko ili u obične mrvice umiješajte malo zdrobljenog kornfleksa ili grubo usitnjenih slanih krekera. Pomoći će i dodatak parmezana, koji će se zapeći i postati hrskav. Toj mješavini možete dodati i začine po želji, za još bolji okus - pokušajte sa suhim timijanom ili origanom, češnjakom u prahu, diljenom paprikom u prahu...

image
Shutterstock

Ako balancane ne želite frigati, ispecite ih u pećnici, a u tom slučaju za hrskavost je ključan ovaj trik: kad upalite pećnicu da se grije (na 210-220 stupnjeva Celzija), u nju odmah stavite i lim za pečenje. Kad se pećnica zagrijala, izvadite vrući lim, poprskajte ga uljem pa na to poredajte pohane patlidžane i pecite ih dvadesetak minuta. Dodir s vrućim limom stvorit će najhrskaviju koricu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 11:29